Mléčná polévka s žampiony

Na másle pečené s žampiony zalité vývarem a mlékem.

Ingredience:

  • 3 středně velké žampióny
  • 2 vejce natvrdo
  • 1/2 litru mléka
  • 1/2 litru vývaru
  • 2 lžíce másla
  • 2-3 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce houbového koření (nemusí být, nahradíme kmínem)
  • pepř
  • sůl
  • ocet
  • petrželka
  • libeček

 

Postup:

V hrnci rozpustíme máslo a opečeme na něm žampióny dohněda. Zasypeme moukou, lehce osmažíme a zalijeme studeným mlékem a vývarem. Přidáme houbové koření nebo kmín a provaříme nejméně 20 minut. Dochutíme solí, pepřem, octovým zástřikem a nakonec přidáme nasekanou petrželku nebo libeček a nakrájená vejce.