Odebírejte nás na YouTube

Mini pizza z listového těsta

Kolečka pizzy z listového těsta potřená ochuceným kečupem, obložená kolečky rajčat a případně i šunky nebo salámu, bylinkami, posypaná nastrouhaným sýrem.

Ingredience:

  • 1 balení listového těsta
  • 2 ks rajčata
  • 120 g nastrouhaného sýra (mozzarella, eidam,...)
  • Rajčatové sugo (nebo kečup)
  • Čerstvé bylinky na posypání
  • Podle chuti kolečka šunky, salámu, nebo slaniny
  • Kozí rohy (volitelné)

 

Postup:

  1. Listové těsto rozválíme nebo použijeme vyválený plát, tvořítkem vykrájíme kolečka o průměru 10-15 cm, ta klademe na plech vyložený pečícím papírem.
  2. Těsto potřeme sugem (nebo protlakem, případně kečupem). Sugo můžeme dochutit bylinkami, nebo kořením na pizzu.
  3. Potřená kolečka ozdobíme kolečky rajčat, případně i salámu nebo slaniny a dozdobíme čerstvými bylinkami, hojně posypeme nastrouhaným sýrem. 
  4. Na závěr můžeme přidat kozí rohy.
  5. V troubě vyhřáté na 220 °C pizzy zapečeme asi 10 minut dozlatova.


Tip:

Ze zbytků těsta, které nám zbylo z vykrajování, můžeme vyrobit tyčinky k vínu, stačí těsto vytvarovat, potřít olivovým olejem a posypat kořením, nebo sezamovým semínkem.