Medové perníčky

Recept na vánoční medové perníčky, které nemusíte nechat odležet.

Ingredience (těsto):

  • 650 g hladké mouky
  • 250 g moučkového cukru
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 2 lžičky perníkového koření
  • 50 g másla
  • 150 g medu
  • 7 lžic mléka
  • 4 ks žloutku
  • žloutek na potření

 

Ingredience (poleva):

  • 1 bílek
  • 170 g moučkový cukr
  • pár kapek citronové šťávy

 

Postup:

1. Do mísy dáme mouku, cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme těsto. Nemusí se dávat do lednice rozležet, můžeme hned vyválet na asi 0,5 cm tlustý plát a vykrajovat tvary.
2. Pečeme na 170 °C asi 10 minut. Upečené perníčky potřeme žloutkem. Zdobíme bílkovou polevou.