Marokánky

Recept na marokánky s arašídy a mandlemi.

Ingredience:

  • 100 g másla
  • 8 lžic hladké mouky
  • 0,5 l mléka
  • 100 g rozinek
  • 100 g arašídů
  • 100 g mandlí
  • čokoládová poleva
  • 100 g kandovaného ovoce
  • 100 g oříšky
  • 10 zarovnaných lžic cukru krupice

 

Postup:

1. Mléka, mouku a cukr zahříváme ve vodní lázni nebo v teflonovém kastrole na mírném ohni do zhoustnutí, přidáme máslo. Do husté hmoty zamícháme směs mandlí, rozinek, kandovaného ovoce, buráků, ořechů, oříšků apod. Promícháme a ze vzniklé kaše tvoříme na plech vyložený pečícím papírem pomocí lžičky a kulatého nože placičky (nožem kopečky roztíráme na placičky).

2. Pečeme asi při 200 °C, tak dlouho až okraje mírně zhnědnou. Z plechu sundaváme ještě teplé obracečkou nebo podebereme nožem. Dáváme vychladnout na plochý tác nebo plech, aby se nezkroutily, pečivo ztuhne a druhý nebo třetí den spodní část poléváme čokoládou. Chutné vydrží i měsíc.