Odebírejte nás na YouTube
Marinovaná vepřová panenka
Dva dny marinované plátky vepřové panenky, zprudka opečené na pánvi.
Ingredience:
- 500 g vepřové panenky
- 1 dcl oleje
- 3 ks stroužky česneku
- 1 ks menší cibule
- 1 lžíce oblíbeného koření (grilovací, gyros, na steaky, staročeské ...)
- 1 lžíce worcesterské omáčky
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce kečupu
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce medu
Postup:
- Maso naklepeme narovnáme do misky.
- Zalijeme marinádou z výše uvedených ingrediencí, uložíme v lednici a 2 dny necháme marinovat, během marinování maso několikrát přeskládáme.
- Připravené maso zprudka opečeme na dobře rozpáleném oleji, z obou stran, podáváme s různě upravenými brambory a zeleninovou oblohou.
Příprava marinády:
- Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno, zalijeme olejem.
- Směs ochutíme worcesterskou a sójovou omáčkou, kečupem, hořčicí a kořením, promícháme a můžeme aplikovat.
TIP:
Na tento recept lze použít i kotlety, krkovice nebo kuřecí řízky.