Marinovaná vepřová panenka

Dva dny marinované plátky vepřové panenky, zprudka opečené na pávi.

Ingredience:

  • 500 g vepřové panenky
  • 1 dcl oleje
  • 3 ks stroužky česneku
  • 1 ks menší cibule
  • 1 lžíce oblíbeného koření (grilovací, gyros, na steaky, staročeské …)
  • 1 lžíce worcesterské omáčky
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce kečupu
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce medu

 

Postup:

1. Maso naklepeme narovnáme do misky.
2. Zalijeme marinádou z výše uvedených ingrediencí, uložíme v lednici a 2 dny necháme marinovat, během marinování maso několikrát přeskládáme.
3. Připravené maso zprudka opečeme na dobře rozpáleném oleji, z obou stran, podáváme s různě upravenými brambory a zeleninovou oblohou.

 

Příprava marinády:
1. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno, zalijeme olejem.
2. Směs ochutíme worcesterskou a sójovou omáčkou, kečupem, hořčicí a kořením, promícháme a můžeme aplikovat.

 

TIP:

Na tento recept lze použít i kotleta, krkovice nebo kuřecí řízky.