Marináda na kuře

Hořčično-kečupová marináda na kuřecí maso, případně králíka.

Ingredience:

  • 1 ks králičí maso králík nebo kuře (naporcované)
  • 1 lžička tabasco-chilli (nebo jiné pálivé koření)
  • 1 lžička paprika – sladká
  • 1 lžička pepř mletý
  • 1 lžíce hořčice plnotučná
  • 1 sklenice olej (2dcl)
  • 0,5 sklenice kečup – sladký (Otma)
  • 0,5 sklenice voda
  • 5 stroužek česnek
  • cibule k pečení

 

Postup:

Veškeré ingredience řádně promícháme a potřeme tím naporcovaného králíka nebo kuře ze všech stran. Uložíme do pekáče a zalijeme zbylou marinádou. Necháme uležet alespoň 24 hodin a pak pečeme přikryté do změknutí. Když je maso měkké odkryjeme a dopékáme až se udělá ten správný sos bez vody, docílíme toho přidáním alespoň 2 větších cibulí při pečení.