Lososový krém s koprem

Výborná polévka z lososa s koprem.

Ingredience:

  • 2 lžíce másla
  • 1 ks malé cibule
  • 1 ks mrkve
  • 5 ks brambor
  • 1 litr rybího nebo zeleninového vývaru
  • 300 g filetu lososa bez kůže a kostí
  • 1 malý svazek čerstvého kopru
  • 125 ml smetany ke šlehání (33 % tuku)

 

Postup:

1. Cibuli zpěňte na másle. Když je průsvitná, přidejte i nakrájenou mrkev a brambory a pár minut opékejte za občasného míchání. Pak do hrnce přidejte vodu či vývar, osolte a opepřete, a vařte deset minut.
2. Pak přidejte pokrájenou rybu a vařte dalších cca sedm minut. Pár kousků lososa a brambor si dejte stranou (budete jimi zdobit talíř) a polévku rozmixujte dohladka. Pak dochuťte nasekaným koprem (nechte si ještě nějaký na ozdobu) a vmíchejte smetanu.
3. Do každého talíře nalijte polévku, do středu dejte pár kostiček lososa a brambor, a ozdobte čerstvým koprem.