Odebírejte nás na YouTube
Laskonky
Bílkové laskonky s karamelovým krémem.
Ingredience:
- 3 bílky
- 165 g cukru krupice
- 85 g ořechů (jemně mletých, může být kokos)
- 50 g moučkového cukru
- karamelový krém
Postup:
- Bílky s cukrem (krupice) vyšlehejte v kotlíku v horké lázni do pěny - to trvá přibližně 15 minut, musí být pěkně tuhá.
- Nechte pěnu mírně zchladnout a přidejte ořechy smíchané s moučkovým cukrem.
- Vymíchanou hmotu (už ji nešlehejte) naneste přes šablonu na laskonky na plech s plátem pečícího papíru.
- Povrch uhlaďte a zbytek pěny stáhněte, šablonu pak opatrně zdvihněte a kousky pečte při 120 °C asi 15 minut.
- Teplotu pak v troubě stáhněte na 80 °C a laskonky při otevřených dvířkách dosušte.
- Kousky po zchladnutí slepujte po dvou karamelovým krémem, nebo jinou námi oblíbenou náplní a můžeme případně i dozdobit čokoládou.