Laskonky

Odebírejte nás na YouTube

Laskonky

Bílkové laskonky s karamelovým krémem.

Ingredience:

  • 3 bílky
  • 165 g cukru krupice
  • 85 g ořechů (jemně mletých, může být kokos)
  • 50 g moučkového cukru
  • karamelový krém

 

Postup:

  1. Bílky s cukrem (krupice) vyšlehejte v kotlíku v horké lázni do pěny - to trvá přibližně 15 minut, musí být pěkně tuhá.
  2. Nechte pěnu mírně zchladnout a přidejte ořechy smíchané s moučkovým cukrem.
  3. Vymíchanou hmotu (už ji nešlehejte) naneste přes šablonu na laskonky na plech s plátem pečícího papíru.
  4. Povrch uhlaďte a zbytek pěny stáhněte, šablonu pak opatrně zdvihněte a kousky pečte při 120 °C asi 15 minut.
  5. Teplotu pak v troubě stáhněte na 80 °C a laskonky při otevřených dvířkách dosušte.
  6. Kousky po zchladnutí slepujte po dvou karamelovým krémem, nebo jinou námi oblíbenou náplní a můžeme případně i dozdobit čokoládou.