Laskonky

Bílkové laskonky s karamelovým krémem.

Ingredience:

  • 3 bílky
  • 165 g cukru krupice
  • 85 g ořechů (jemně mletých, může být kokos)
  • 50 g moučkového cukru
  • karamelový krém

 

Postup:

Bílky s pískovým cukrem vyšlehejte v kotlíku v horké lázni do pěny (asi 15 minut; musí být pěkně tuhá), nechte ji mírně zchladnout a přidejte ořechy smíchané s moučkovým cukrem. Vymíchanou hmotu (už ji nešlehejte) naneste přes šablonu na laskonky na plech s plátem papíru, povrch uhlaďte a zbytek pěny stáhněte, šablonu pak opatrně zdvihněte a kousky pečte při 120 °C asi 15 minut. Teplotu pak v troubě stáhněte na 80 °C a laskonky při otevřených dvířkách dosušte. Kousky po zchladnutí slepujte po dvou karamelovým krémem.