Kuřecí vývar

Horký kuřecí vývar servírovaný s vložkou moučných noků, kuřecího masa a zeleniny.

Ingredience:

  • 800-900 g drůbežích kostí a zbytků masa a kůže zbylé při vykoštění kuřete
  • 250 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 35-40 g cibule
  • 17 g soli
  • 3 l vody
  • několik kuliček černého pepře
  • pár kuliček nového koření
  • bobkový list
  • mletý pepř

 

Ingredience (noky):

  • 1 vejce
  • 150 g hrubé mouky
  • 1 lžíce mléka

 

Postup:

1. Pečlivě očištěné a opláchnuté suroviny z kuřete zalijeme vodou a uvedeme do varu, přidáme koření.
2. Mírně osolíme a zvolna vaříme 45-60 minut.
3. V průběhu vaření přidáme očištěnou, opláchnutou, částečně rozkrájenou zeleninu a zvolna dovaříme.
4. Hotový vývar procedíme přes hustý cedník, zeleninu pokrájíme na kostičky a vrátíme zpět do polévky, stejně tak obereme maso, nakrájíme na kousky a ty dáme do vývaru.
5. Do hotového vývaru zavaříme moučné nočky. Vejce, mléko, hrubou mouku a sůl spolu promícháme, z hmoty vykrajujeme lžičkou nočky, které pak povaříme ve vývaru asi 5 minut.
6. Na závěr vývar dochutíme, dle potřeby osolíme, okořeníme a můžeme podávat.