Kuřecí ragú na pivě

Kuřecí maso, zelenina a smetana v kombinaci s černým pivem.

Ingredience:

  • 2 kuřecí řízky
  • 150 g zelených fazolek
  • pár plátků slaniny
  • 1 červená paprika
  • 2 rajčata
  • 1 cibule
  • 200 ml černého piva
  • 3 polévkové lžíce smetany ( sladké, nebo zakysané)
  • 2 polévkové lžíce hladké mouky
  • olej
  • sůl a pepř

 

Postup:

1. Maso nakrájíme na kousky, cibuli na tenké plátky, papriku, rajčata a slaninu na kostičky a fazolky překrájíme na polovinu.
2. Na pánvi opečeme slaninu, přilijeme trochu oleje, přidáme maso a restujeme do hněda. Osolíme, přidáme cibuli, necháme chvilku zesklovatět, zaprášíme hladkou moukou a zalijeme pivem. Přibližně po deseti minutách vložíme pokrájené fazolky a papriku, podle potřeby podlijeme vodou.
3. Nakonec vmícháme rajčata a smetanu, prohřejeme, dochutíme a teplé podáváme s rýží, nebo těstovinami.


Tip:

Místo červené papriky můžeme použít jinou barvu a jídlo tak trochu zpestřit.