Kuřecí ragú na pivě

Kuřecí maso, zelenina a smetana v kombinaci s černým pivem.

Ingredience:

  • 2 kuřecí řízky ( stehenní nebo prsní)
  • 150 g zelených fazolek
  • pár plátků slaniny
  • 1 červená paprika
  • 2 rajčata
  • 1 cibule
  • 200 ml černého piva
  • 3 polévkové lžíce smetany ( možno sladké i zakysané)
  • 2 polévkové lžíce hladké mouky
  • olej
  • sůl
  • pepř

 

Postup:

1. Kuřecí maso nakrájíme na kousky, cibuli na tenké měsíčky, papriku, rajčata a slaninu na kostičky a fazolky překrájíme na velikost sousta.
2. Na pánvi vyškvaříme slaninu, přilijeme trochu oleje, přidáme maso a orestujeme dohněda. Osolíme, přidáme cibuli, necháme chvilku zesklovatět, zaprášíme hladkou moukou a zalijeme pivem, popř. ještě trochou vývaru. Asi po deseti minutách vložíme pokrájené fazolky a papriku, podle potřeby podlijeme vývarem nebo vodou.
3. Nakonec vmícháme rajčata a smetanu, prohřejeme, dochutíme a podáváme.