Kuřecí prsa s medovým pórkem

Tenké plátky kuřecích prsou s pórkem na způsob číny.

Ingredience:

  • 4 kuřecí prsa
  • 600 g pórku
  • 75 g másla
  • 2 lžíce tekutého medu
  • 2 vaječné žloutky
  • 300 ml smetany na šlehání
  • šťáva z 0,5 citrónu
  • mletý muškátový oříšek
  • sůl
  • čerstvě mletý barevný pepř
  • sekaná petrželka

 

Postup:

Kuřecí prsa nakrájejte na tenké plátky. Do pánve vložte 25 g másla, osmahněte na něm dozlatova kuřecí kousky a přeložte je do nahřáté misky. Nyní dejte do pánve zbytek másla a rozehřejte v něm med. Přidejte pórek pokrájený na kolečka široká asi 1 cm a lehce je promíchejte, aby se obalila medem. Mírně je zároveň orestujte, aby příliš nerozměkla. Pak vraťte do pánve kousky masa, přelijte je žloutky vyšlehanými se smetanou a vše za stálého míchání prohřejte (nesmí se vařit). Zároveň přidejte citrónovou šťávu, strouhaný muškátový oříšek, sůl a pepř. Podávejte na talířích s rýží a porce ozdobte sekanou petrželkou.