Kuřecí nugety v jogurtu

Kuřecí nugety v jogurtu s jáhlovou kaší a dušenou mrkví.

Ingredience:

  • 400 g kuřecích stehenních řízků
  • 100 g jáhel
  • 560 g mrkve
  • 200 g sterilovaného hrášku
  • 40 g cibule
  • 40 g tvrdého sýra
  • 100 g polotučného jogurtu
  • 40 g zakysané smetany
  • 40 g anglické slaniny
  • sůl
  • bílý pepř
  • sušený zázvor
  • kari
  • česnek

 

Postup:

1. Kuřecí řízky nakrájíme na nugety, osolíme, opepříme a obalíme v těstíčku, které vytvoříme smícháním bílého jogurtu, najemno nastrouhaného sýra, špetky kari koření a soli.
2. Nugety vložíme do pekáče a pečeme při 170°C cca 35 minut (já pekla 50 minut).
3. Jáhlová kaše: Proprané jáhly uvaříme doměkka a pokud zůstala přebytečná voda, tak zcedíme a přidáme do pánve, ve které jsme předem osmahli slaninu s cibulí. Promícháme, dochutíme solí, pepřem, česnekem a vmícháme sterilovaný hrášek.
4. Dušená mrkev: Očištěnou a nakrájenou nebo jemně nastrouhanou mrkev uvaříme v osolené vodě doměkka, slijeme, případně rozmixujeme na pyré (já nemixovala) a ochutíme bílým pepřem, špetkou zázvoru, případně dosolíme. Těsně před podáním dáme navrch nebo vmícháme zakysanou smetanu.