Kuře z remosky

V remosce upečené chlazené čtvrtky kuřete, přes noc odležené pěkně okořeněné, spolu s brambory, rajčaty, cibulí, slaninou nebo špekem a bylinkami.

Ingredience:

  • 2 ks chlazené kuřecí čtvrtky
  • 3 ks masitá rajčata
  • 1 ks mladá cuketa
  • 500 g menších brambor
  • 50 g uzené slaniny
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 1 svazek čerstvých bylinek (oregáno, tymián, rozmarýn)
  • oblíbené koření na kuře
  • sůl

 

Postup:
1. Maso promasírujeme olejem a oblíbeným kořením a necháme přes noc v lednici odležet
2. Brambory pořádně vydrhneme a rozpůlíme, trochu posolíme
3. Do remosky dáme kuře, které nezapomeneme ještě osolit, přidáme brambory, na kolečka pokrájenou cibuli a rajčata pokrájená na čtvrtiny, také bylinky, slaninu nebo špek a dáme péct
4. Pečeme doměkka přibližně 60 až 90 min, podlévat nemusíme, zelenina pustí šťávu
5. Na závěr těsně před koncem pečení přidáme máslo.