Krkonošské kyselo

Recept na krkonošské kyselo z chlebového kvasu, hub a smetany.

Ingredience:

  • 200 g chlebového kvasu
  • 50 g másla
  • 10 g sušených hub (nebo 100g čerstvých hub)
  • 1 cibule
  • 4 vejce
  • 1 dl smetany
  • 500 g brambor
  • sůl
  • kmín
  • 1 litr vody

 

Postup:

Chlebový kvas zalijeme vlažnou vodou, rozšleháme, osolíme, přidáme kmín a vývar z namočených hub, které rozsekané současně přidáme. Takto připravené kyselo necháme zvolna asi půl hodiny vařit. Nakonec přidáme drobně krájenou a na másle osmaženou cibulku a osmažená umíchaná vejce. Zamícháme, přidáme smetanu a dochutíme. Do hotové polévky přidáme uvařené a rozkrájené brambory.