Odebírejte nás na YouTube
Křehké brownies čokoládové kostičky
Velmi čokoládové těsto s vejci, moukou a spoustou vlašských ořechů. Jednoduché na přípravu, s mnoha variantami servírování.
Ingredience:
- 200 g čokolády
- 1 hrnek vlašských ořechů - nahrubo nasekaných nebo mletých
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 hrnek cukru
- 3/4 hrnku másla
- 3 ks vejce
- 1 ks vanilkového cukru
Postup:
- V kastrolku ve vodní lázni rozehřejte čokoládu a máslo, mícháme, dokud se nevytvoří jednolitá hmota.
- Pak vsypeme cukr a když se rozpustí, odstavíme a metličkou všleháme jedno vejce po druhém.
- Přidáme vanilkový cukr, prosátou mouku (prosévat nemusíme, nicméně výsledek je poté lepší) a nakonec vmícháme ořechy.
- Vše nalijeme na pečicí papír na plech, povrch uhladíme a pečeme cca 30-40 minut při 190 °C.
- Necháme vychladnout a zvolíme způsob servírování – můžete třeba jen krájet obyčejně na kostičky.
S hotovým těstem se krásně pracuje, dá se vykrajovat formičkami, krájet na centimetrové tyčinky. Těsto lze upéct a použít i pod cheescake jako korpus (pak je třeba upravit množství podle velikosti formy). Můžete jím i zdobit poháry atd.
Tip:
Ořechy můžeme z receptu kompletně vynechat, nebo je nahradit jinýma - ideální jsou například kešu (natural - nesolené).