Odebírejte nás na YouTube
Kokosky
Pochoutka z tuhého sněhu, cukru, mouky, octa a strouhaného kokosu, upečená do zrůžovění.
Ingredience:
- 4 ks bílků
- 4 lžíce octa
- 100 g polohrubé mouky
- 150 g strouhaného kokosu
- 400 g cukru krupice
Postup:
1. Bílky vyšleháme s krupicovým cukrem v páře (ve větší nádobě s vařící vodou je vložená menší nádoba s bílky a cukrem) do tuhého sněhu.
2. Za stálého míchání přidáme ocet a strouhaný kokos.
3. Ještě horkou bílkovou hmotu sundáme z tepla a ihned vmícháme polohrubou mouku.
4. Na plech vyložený pečicím papírem tvarujeme kokosové hromádky, které necháme 2 hodiny odležet a pak dáme do mírně vyhřáté trouby a pečeme (sušíme) při 150 °C do jemného zrůžovění.
Tip:
Spodní část hotovejch kokosek lze namočit do čokolády.