Kokosky

Pochoutka z tuhého sněhu, cukru, mouky, octa a strouhaného kokosu, upečená do zrůžovění.

Ingredience:

  • 4 ks bílků
  • 4 lžíce octa
  • 100 g polohrubé mouky
  • 150 g strouhaného kokosu
  • 400 g cukru krupice

 

Postup:

1. Bílky vyšleháme s krupicovým cukrem v páře (ve větší nádobě s vařící vodou je vložená menší nádoba s bílky a cukrem) do tuhého sněhu.
2. Za stálého míchání přidáme ocet a strouhaný kokos.
3. Ještě horkou bílkovou hmotu sundáme z tepla a ihned vmícháme polohrubou mouku.
4. Na plech vyložený pečicím papírem tvarujeme kokosové hromádky, které necháme 2 hodiny odležet a pak dáme do mírně vyhřáté trouby a pečeme (sušíme) při 150 °C do jemného zrůžovění.

 

Tip:

Lze spodní část namočit do čokolády.