Kedlubnové zelí

Příloha k masu a knedlíku ve variaci z kedlubny.

Ingredience:

  • 1 - 2 lžičky octa
  • 5 ks kedlubny
  • 1 ks cibule
  • 1 - 2 lžičky oleje
  • 2 ks brambor
  • mletý kmín
  • cukr
  • sůl

 

Postup:

1. Kedlubny oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Střední cibuli oloupeme a nakrájíme na velmi drobné kostičky.
2. Cibulku osmahneme na troše oleje, přidáme kedlubny, osolíme, opepříme a okmínujeme. Podlijeme vodou a asi 5 minut dusíme. Do základu na kedlubnové zelí přidáme najemno nastrouhané brambory a znovu dusíme asi 10 minut, až nám zelenina změkne.
3. Kedlubnové zelí nakonec dochutíme cukrem, octem a podle chuti můžeme ještě přisolit.