Karbanátky z ovesných vloček

Nabobtnalé ovesné vločky smíchané s vejcem, sýrem a dalšími ingrediencemi, vypracované do tvaru karbanátku, obalené ve strouhance a usmažené.

Ingredience:

  • 250 g ovesných vloček
  • 100 g uzeného sýra
  • 1 ks cibule
  • 1 ks vejce
  • 1 ks stroužek česneku
  • mléko nebo voda
  • strouhanka
  • majoránka
  • pepř
  • sůl
  • olej na smažení

 

Postup:
1. Vločky zalijeme přiměřeným množstvím mléka nebo vody a necháme je nejméně 1 hodinu bobtnat, jakmile nabobtnají, pokud jsme dali moc tekutiny tak ji vymačkáme
2. Do vloček přidáme jemně nakrájenou cibuli, celé vejce, nastrouhaný sýr a prolisovaným česnekem, směs dochutíme majoránkou, pepřem a dle chuti osolíme
3. Všechny suroviny dobře propracujeme a vytvoříme malé karbanátky, které nakonec obalíme ve strouhance
4. Připravené ovesné karbanátky smažíme v dobře rozpáleném tuku na pánvičce nebo lépe ve fritovacím hrnci dozlatova.