Kapustové karbanátky se sýrem a kuskusem

Vegetariánské karbanátky s eidamem a kuskusem.

Ingredience:

  • 600 g růžičkové kapusty
  • 250 g sýra typu Eidam
  • 200 g uvařeného kuskusu
  • 1 hrst drobně nakrájené lahůdkové cibulky
  • 3 lžíce škrobu Solamyl
  • 1 vejce
  • 4 prolisované stroužky česneku (podle chuti)
  • sůl
  • pepř
  • tuk na smažení

 

Postup:

1. Kapustičkám seřízneme oschlé konce, očistíme od povadlých lístků a dáme na 5 minut povařit do osolené vody.
2. Poté je scedíme, dáme do hlubší mísy, šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na hrubší kousky a necháme zchladnout.
3. Sýr nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Přidáme ho společně s kuskusem, natí, česnekem a vejcem k chladné kapustě a promícháme. Osolíme, opepříme, promícháme se škrobem a necháme 10 minut odpočinout.
4. Poté tvoříme větší koule, které na prkýnku lehce zploštíme, vytvarujeme a na rozehřátém tuku pozvolna smažíme 5 minut z každé strany do zlatavé barvy.
5. Na papírové utěrce necháme odsát přebytečný tuk. Podáváme s různými dipy nebo s bramborovou kaší.