Kachní prsa

Jednoduchý recept na výbornou pochoutku.

Ingredience:

  • 4 ks kachní prso
  • 1 lžíce mořská sůl
  • 1 lžíce celý kmín

 

Postup:

  1. Kachní prsa vyjmeme 2 hodiny před přípravou z lednice a kůži, pozor ne maso, překrájíme na malé čtverečky. Obě strany prsíček prosolíme a okmínujeme.
  2. Prsa vložíme kůží dolů na studenou pánev a teplotu nařídíme u elektrické plotýnky na 4 – 5 a na plynu na střed. Opékáme asi 7 minut a zkontrolujeme, zda je kůžička dozlatova.
  3. Mezitím si rozehřejeme troubu na 200 °C. Pak prsa obrátíme masem dolů a opékáme 1 minutu. Po této době položíme prsíčka opět kůží dolů do zapékací misky nebo na pekáček a pečeme v troubě dalších 7 minut. Vyjmeme a dáme prsíčka odpočinout na 5 minut, aby se šťáva v mase rozležela. Maso má být uvnitř růžové, ale ne červené.
  4. Kachní prsa na pánvi ihned servírujeme. Doporučuji podávat s houskovým nebo bramborovým knedlíkem a červeným zelím. Vypečené sádlo z pánve slijeme a jím omastíme knedlíky a zelí.