Jarní nádivka s medvědím česnekem

Nádivka z rohlíků, smetany, másla, petrželky, vajec, medvědího česneku a koření. Podáváme k pečenému kuřeti.

Ingredience:

  • 8 ks nejlépe den starých rohlíků
  • 4 ks vejce
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 300 g smetany
  • 200 g másla
  • 100 g medvědího česneku
  • muškátový květ
  • pepř
  • sůl

 

Postup:

1. Rohlíky nakrájíme na kolečka, dáme do mísy a polijeme smetanou, během 10-15 minut se smetana vsákne.
2. Žloutky rozetřeme s máslem, z bílků ušleháme tuhý sníh.
3. Medvědí česnek a petrželku opláchneme a posekáme na kousky.
4. K navlhčeným rohlíkům přidáme sníh, žloutky s máslem a nasekané bylinky, vše promícháme a ochutíme pepřem, solí a muškátovým květem.
5. Nádivku dáme do pekáče vymazaného máslem a pečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C tak dlouho, až se nahoře udělá zlatá kůrčička.

 

Tip:

Nádivku můžeme udělat v menším množství a naplnit s ní kuře.