Čevabčiči

Jednoduchý a chutný recept z mletého masa.

Ingredience:

  • 1 ks vejce
  • 1 špetka chilli koření
  • 1 špetka mletý černý pepř
  • 1 špetka sůl
  • 1 ks cibule
  • 1 lžička mletá sladká paprika
  • 3 stroužky česnek
  • 1 špetka majoránka
  • 0,5 kg mleté maso

 

Postup:

1. Do mletého masa přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, papriku, chilli, celé vajíčko, opepříme, osolíme a vše hodně důkladně prohněteme. V případě, že je směs řidší, přidáme trochu strouhanky, abychom docílili požadované tuhosti směsi. Ze vzniklé směsi uděláme malé válečky (asi tak velikosti palce).
2. Na pánvi rozpálíme větší množství oleje na vysokou teplotu a válečky v něm zprudka opečeme tak, aby střed zůstal mírně načervenalý. Před vložením do rozpáleného oleje možno poprášit hladkou moukou.
3. Jednoduché čevabčiči podáváme s hořčicí, najemno nakrájenou cibulkou a syrovou zeleninou. Vhodná je i tatarská omáčka. Jako přílohu doporučujeme vařené brambory, hranolky.