Hrachová polévka

Odebírejte nás na YouTube

Hrachová polévka

Recept na hrachovou polévku s klobásou.

Ingredience:

  • 200 g hrách suchý loupaný
  • cibule
  • hladká mouka
  • slunečnicový olej
  • majoránka
  • česnek
  • sůl
  • 2 ks klobásy

 

Postup:

  1. Hrách si den předem namočíme a v té stejné vodě druhý den uvaříme do měkka, popř. rozvaříme.
  2. Mezitím si na trošce oleje necháme zpěnit cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou klobásu a opražíme.
  3. Přidáme 2 lžíce hladké mouky a uděláme cibulovo-klobásovou jíšku.
  4. Uvařený hrách rozmixujeme, doplníme vodou a přivedeme k varu.
  5. Přidáme vychladlou jíšku, rozmícháme a necháme přejít varem.
  6. Ochutíme solí, majoránkou, česnekem, popř. masoxem (nebo lépe vývarem).

Přihlaste se pro plný přístup

Chcete hodnotit, soutěžit nebo si užívat web bez reklam? Přihlaste se – noví uživatelé získají prvních 7 dní bez reklam zdarma.

Pro hodnocení či přidání komentáře se prosím nejprve přihlaste.