Hrachová kaše

Recept na hrachovou kaši s parmazánem a uzeninou.

Ingredience:

  • 300 g zeleného půleného hrachu
  • 1 střední cibule
  • 1 řapík celeru
  • 2-3 stroužky česneku
  • 150-200 ml smetany na vaření
  • 20 g parmazánu
  • lžíce hladké mouky
  • lžíce sádla
  • sůl
  • pepř
  • uzené maso nebo opečená uzenina
  • smažená cibulka na posypání

 

Postup:

Hrách namočíme přes noc do studené vody. Druhý den vaříme v téže vodě s celerem do měkka. Vody ne moc, jen asi 2 cm nad hrachem. Z nakrájené cibule a česneku uděláme na sádle jíšku a zalijeme smetanou. Spojíme s uvařeným hrachem a projedeme tyčovým mixerem. Necháme povařit, přidáme nastrouhaný sýr a dochutíme, případně zředíme na požadovanou hustotu. Podáváme s opečenou uzeninou, posypané smaženou cibulkou a chlebem.