Hovězí Stroganov

Rychlá minutka z kousků hovězího masa, nejlépe z pravé svíčkové.

Ingredience:

  • 500 g svíčkové (nízkého roštěnce)
  • 50 g másla
  • 10 g hladké mouky
  • 2 dl kysané smetany
  • 2 ks cibule
  • 1 lžíce rajčatového kečupu
  • mletý pepř
  • sůl

 

Postup:

1. Odblaněné maso jemně naklepeme a nakrájíme přes vlákna na delší nudličky.
2. Na rozpáleném másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, mletý pepř a opékáme 5 minut.
3. Potom zaprášíme hladkou moukou a opékáme ještě 2-3 minuty.
4. Zalijeme kysanou smetanou, rozmícháme, podusíme ještě 3 minuty, přidáme kečup a osolíme.
5. V případě potřeby zahustíme solamylem.

 

TIP:

Stroganov můžeme ještě nastavit houbami. Ty přidáváme v bodě 2 výše uvedeného receptu. Jako přílohu zvolíme smažené bramborové hranolky nebo rýži.