Houbová smaženice

Když nevíte co s houbami, připravte si skvělou rychlou smaženici, která bude chutnat celé rodině.

Ingredience:

  • 700 g hub (hříbků, lišek, křemenáčů atd.)
  • 1 lžíce husího nebo vepřového sádla
  • 2 středně velké cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce jemné krupičky
  • 5-6 vajec
  • špetka drceného kmínu
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
  • zelená petrželka

 

Postup:

1. Houby dobře očistíme a nakrájíme na menší kousky.
2. Oloupanou cibuli na jemno nasekáme a česnek nakrájíme na tenké plátky. Společně orestujeme na rozpuštěném sádle.
3. Přidáme houby, okořeníme drceným kmínem a po krátkém orestování zaprášíme krupičkou. Ta nám z hub sebere přebytečnou vodu.
4. Společně podusíme cca 8 minut. Nejlépe pod poklicí.
5. Když jsou houby měkké, zalijeme rozšlehanými vejci.
6. Osolíme, opepříme a za stálého míchání upražíme. Konzistence vajec by měla zůstat vláčná, proto pánev z plotny odstavíme o trochu dříve. Vejce v horké pánvi ještě trochu dojdou.
7. Hotovou smaženici podáváme s pečivem a na talíři posypeme nasekanou zelenou petrželkou.