Odebírejte nás na YouTube
Hořčicová omáčka s libovolnými kousky masa
Na cibulce, hořčici a nastrouhané zelenině podlité vodou podušené libovolné kousky nejlépe minutkového masa, omáčka nakonec dochucená smetanou.
Ingredience:
- 3-4 ks kuřecí, krůtí stehenní řízky, nebo i vepřové nejlépe minutkové maso
- 1 ks velké cibule
- 1 ks velké mrkve
- 1/4 ks celeru
- 3 lžíce plnotučné hořčice
- 200 ml smetany
- tymián, saturejka, nové koření, jalovec
- jíška
- voda
- sůl
Postup:
- Cibuli zesklovatíme na oleji, orestujeme 3 lžíce plnotučné hořčice.
- Přidáme nakrájené maso na větší kousky a zeleninu na kostičky (můžeme použít i strouhanou), osolíme, přidáme bylinky a koření, podlijeme a dusíme doměkka.
- Měkké maso vyjmeme, omáčku propasírujeme a přidáme smetanu, dochutíme podle chuti ještě hořčicí, solí nebo špetkou cukru (podle naší chuti) a zahustíme jíškou.
- Maso vrátíme zpět do omáčky, vše ještě prohřejeme a můžeme podávat, například s houskovým knedlíkem.