Holandský řízek

Sekaný řízek se sýrem, chutná dobře teplý i studený.

Ingredience:

  • sůl
  • pepř mletý
  • 1 hrst petrželka plocholistá
  • 100 g sýr gouda hrubě strouhaný
  • 400 g mleté maso - vepřové
  • mouka
  • vejce
  • strouhanka
  • olej na smažení
  • 100 ml studená voda cca

 

Postup:

1. Mleté vepřové maso dáme do mísy a zalijeme cca 100 ml studené vody. Poté řádně promícháme, aby se nám maso s vodou dobře spojilo. Přidáme nastrouhaný Gouda sýr (lze použít i tučný Eidam), nasekanou plocholistou petrželovou nať a trošku osolíme, opepříme.
2. Vše opět dobře propracujeme a mokrou rukou tvarujeme karbanátky (placičky), které obalíme v mouce, vejci a strouhance. Smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova z obou stran.