Grilovaný chřest

Grilovaný chřest s marinádou ze sojové omáčky a sezamových semínek.

Ingredience:

  • svazek chřestu
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 stroužek česneku
  • sezamová semínka

 

Postup:

Na marinádu smícháme oleje, sójovou omáčku a sezamová semínka. Chřest omyjeme a lehce ohneme, až se dřevnatý konec odlomí. Použijeme ho třeba do polévky. Špejlemi spojíme několik chřestů k sobě, budou se nám lépe obracet. Potřeme je marinádou a necháme chvilku marinovat. Poté na pánvi ( nejlépe grilovací) rozpálíme olej a chřest po obou stranách opékáme a potíráme marinádou. Nakonec do zbytku marinády prolisujeme stroužek česneku a naposledy potřeme.