Gnocchi s kuřecím masem, žampiony, brokolicí a nivovou omáčkou

Bramborové noky, servírované se smetanovou omáčkou ochucenou smetanou a nastrouhaným modrým sýrem, s vložkou růžiček brokolice a plátků žampionů.

Ingredience:

  • asi 500 g gnocchi (bramborové nočky)
  • 500 g kuřecích prsou
  • 200 ml smetany
  • 1 dcl bílého vína
  • 1 hrnek nakrájené brokolice
  • 4 ks žampiony
  • 3 ks stroužky česneku
  • 1 ks jarní cibulky
  • 1 ks nivy
  • domácí podravka
  • voda
  • pepř
  • sůl

 

Postup:

1. Nejprve si uvaříme noky (můžeme si připravit domácí, nebo můžeme ohřát koupené).
2. Na vyšší pánvi si dáme trochu oleje a orestujeme maso, ke konci ho osolíme a opepříme.
3. Maso vyjmeme a přidáme oříšek másla, cibulku a nakrájený česnek, orestujeme a přidáme nakrájenou brokolici a pokrájené žampiony, zalijeme vínem, necháme zredukovat a pak přidáme 1 dcl vody a okořeníme domácí podravkou.
4. Vaříme asi 20 minut a nakonec přistrouháme nivu a zalijeme smetanou, provaříme, přidáme maso a dochutíme solí a pepřem.
5. Na talířích podáváme noky, směs a zdobíme jarní cibulkou.