Frankfurtská polévka

Světlá, krémově zahuštěná, po paprice narůžovělá polévka, s vložkou nakrájených párků.

Ingredience:

  • 1,35 l vývaru "B" z kostí
  • 0,5 l mléka
  • 100 g jemných párků
  • 90 g hladké mouky
  • 65 g cibule
  • 50 g tuku
  • 10 g červené mleté papriky
  • 10 g polévkového koření
  • 0,3 g mletého černého pepře
  • čerstvá pažitka nebo petrželka
  • sůl

 

Postup:
1. Na 2/3 výše uvedeného množství tuku orestujeme dorůžova jemně nakrájenou cibuli, zasypeme ji prosátou moukou, připravíme světlou zásmažku a do ní zamícháme papriku a pepř.
2. Zásmažku za neustálého prošlehávání metlou zalijeme vlažným vývarem, uvedeme do varu a za občasného promíchání zvolna vaříme nejméně 20 minut.
3. Ke konci varu přidáme mléko, polévku ještě krátce povaříme a pak ji procedíme pomocí hustého cedníku.
4. Do procezené polévky přidáme oloupané párky nakrájené na jemné plátky a podušené na zbylé dávce tuku a znovu ji krátce povaříme.
5. Hotovou polévku dochutíme tekutým polévkovým kořením, případně ji přisolíme a ještě důkladně povaříme.
6. Při servírování jednotlivých porcí do polévky vkládáme propláchnutou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku.