Döner Kebab

Není nad to si občas zpestřit jídelníček orientální specialitou. Zkuste si udělat domácí kebab.

Ingredience:

  • 600 g kuřecího, jehněčího, vepřového … masa vhodného na minutkovou úpravu
  • 1 sáček koření gyros
  • pepř
  • olej
  • sůl 300-400 g
  • nakrouhaného bílého zelí
  • 40 g nastrouhaného sýru
  • 100 ml bílého jogurtu
  • 100 ml majonézy
  • 4 ks pita chleby
  • 2 ks stroužky česneku
  • 2 ks cibule

 

Postup:

1. Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, okořeníme pepřem, mírně pokapeme olejem a necháme 30 minut odležet
2. Odleželé maso zprudka opečeme na pánvi spolu s plátky cibule, pak ho přendáme do misky a posypeme gyros kořením
3. Připravíme si česnekovou omáčku; bílý jogurt smícháme s majonézou a prolisovanými stroužky česneku, ochutíme solí a pepřem
4. Částečně rozkrojené pita placky ohřejeme v troubě pod grilem, nebo na sucho na čisté pánvi, či v kontaktním grilu, hojně potřeme česnekovou omáčkou, poklademe teplými kousky masa a cibule, posypeme nastrouhaným sýrem a zelím, ihned podáváme.