Odebírejte nás na YouTube
Domácí pudink
Recept na přípravu domácího pudinku, který je mnohem lepší, než ten z prášku.
Ingredience:
- 500 ml kvalitního mléka
- 40 - 50g kukuřičného škrobu podle toho, jak tuhou konzistenci chcete.
- Cukr podle chuti (obvykle 2-3 lžíce, doporučuji tmavý třtinový, dodá pudinku lepší chuť i barvu)
- 1 žloutek (žloutek dodá pudinku lepší barvu, pokud je třeba, žloutek můžete i vynechat)
Postup:
- Většinu mléka si dejte ohřát v kastrůlku.
- Mezitím si zbylou část studeného mléka dejte stranou a rozmíchejte v něm cukr, škrob a žloutek.
- Když se mléko bude blížit varu, přilijte k němu směs se škrobem a za stálého míchání vařte do zhoustnutí.
- Jakmile je pudink hustý, odstavte ho, není zapotřebí ho dlouho převařovat.
- Ihned můžeme podávat, nebo plnit do skleniček, či formiček, pokud plánujeme pudink skladovat v lednici, je ideální na jeho povrch dát potravinářskou fólii, aby nám neoschl.
Tip:
Při vaření můžeme přidat například kakao a získáme tak čokoládový pudink. Na vanilkový přidáme ideálně vanilku, nebo můžeme přidat vanilkový cukr. Servírovat lze se šlehačkou a ovocem (skvělé jsou jahody, nebo banán).