Domácí máslo ze dvou surovin

Pro přípravu kvalitního domácího másla budete potřebovat pouze 2 suroviny. je to rychlé, snadné a báječně chutná.

Ingredience:

  • 500 ml smetany ke šlehání (min. 33%)
  • 1 lžička olivového oleje

 

Postup:

  1. Smetanu na šlehání vylijeme do mixéru. Mixér zapneme na nejvyšší otáčky a mixujeme cca 15 minut. Z 500 ml smetany dostaneme přibližně 190 g másla.
  2. Když uvidíme, že máslo se odděluje od smetany, mixér vypneme a přidáme olivový olej a ještě krátce mixujeme. Přecedíme přes síto (můžeme si pomoct vařečkou).
  3. Máslo opláchneme pod studenou vodou a pak ho obalíme do bavlněné utěrky, ať vsákne přebytečnou tekutinu.
  4. Máslo si podle svých představ vytvarujeme a odložíme do lednice, nejlépe přes noc.

 

TIP:

V druhém kroku při přidávání oleje můžeme podle chuti dodat ještě sůl, nebo libovolné bylinky.