Ďábelské topinky

Topinky z bílého chleba obložené pikantní masovou směsí, zapečené v troubě.

Ingredience:

  • 200 g vepřové kýty
  • 200 g sýra eidam
  • 4 ks krajíce chleba
  • 4 ks cherry rajčátka
  • 4 ks stroužky česneku
  • 2 ks zelené papriky
  • 2 ks feferonky
  • 2 ks cibule
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • pepř
  • olej
  • sůl

 

Postup:
1. Chléb nakrájíme na půlky krajíčků, osolíme a osmažíme na oleji topinky, které potřeme česnekem
2. Na oleji zprudka opečeme na nudličky nakrájené osolené a opepřené maso, vyjmeme jej, do výpeku dáme na plátky nakrájenou cibuli, papriku, protlak, feferonky, zbylý česnek, rajčata a krátce zarestujeme, pak do směsi vrátíme maso a tři minuty vše podusíme
3. Na každou topinku dáme masovou směs, posypeme bohatě strouhaným sýrem a osm minut zapékáme na 250 °C pod grilem nebo v troubě, dokud sýr nebude mít krustu.