Cuketová hrnková buchta

Odebírejte nás na YouTube

Cuketová hrnková buchta

Cuketová hrníčková buchta je vláčná a chutná pochoutka, kterou si oblíbí celá rodina. Snadno ji připravíte a skvěle chutná se šlehačkou nebo zmrzlinou!

Ingredience:

  • 3 hrnky polohrubé mouky (450 g)
  • 1 hrnek cukru (250 g)
  • 1/3 hrnku kakaa (60 g)
  • 1/2 lžičky soli 
  • 1 sáček perníkového koření
  • 1/4 hrníčku nasekaných mandlí (30 g)
  • 3/4 hrnku másla (100 g)
  • 3 vejce
  • 1 hrnek mléka (250 ml)
  • 2 hrnky cukety (350 g)

 

Postup:

  1. Do mísy dejte mouku, cukr, kakao, sůl, perníkové koření a mandle. Vše dobře promíchejte.
  2. Přidejte rozpuštěné máslo a vejce, začněte vypracovávat těsto. Jakmile začne hrudkovatět, přidejte mléko a vypracujte vláčné těsto (nezamíchejte mléko příliš rychle, jinak se těsto nepropeče správně).
  3. Jakmile se těsto pěkně táhne, přidejte nastrouhanou cuketu a dobře ji zapracujte.
  4. Těsto přendejte do formy a pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 25–30 minut, dokud není buchta krásně do zlatova.
  5. Hotovou buchtu podávejte nejlépe se šlehačkou nebo zmrzlinou.

Přihlaste se, abyste mohli hodnotit.

Přihlaste se pro plný přístup

Chcete hodnotit, soutěžit nebo si užívat web bez reklam? Přihlaste se – noví uživatelé získají prvních 7 dní bez reklam zdarma.