
Odebírejte nás na YouTube
Cuketová hrnková buchta
Cuketová hrníčková buchta je vláčná a chutná pochoutka, kterou si oblíbí celá rodina. Snadno ji připravíte a skvěle chutná se šlehačkou nebo zmrzlinou!
Ingredience:
- 3 hrnky polohrubé mouky (450 g)
- 1 hrnek cukru (250 g)
- 1/3 hrnku kakaa (60 g)
- 1/2 lžičky soli
- 1 sáček perníkového koření
- 1/4 hrníčku nasekaných mandlí (30 g)
- 3/4 hrnku másla (100 g)
- 3 vejce
- 1 hrnek mléka (250 ml)
- 2 hrnky cukety (350 g)
Postup:
- Do mísy dejte mouku, cukr, kakao, sůl, perníkové koření a mandle. Vše dobře promíchejte.
- Přidejte rozpuštěné máslo a vejce, začněte vypracovávat těsto. Jakmile začne hrudkovatět, přidejte mléko a vypracujte vláčné těsto (nezamíchejte mléko příliš rychle, jinak se těsto nepropeče správně).
- Jakmile se těsto pěkně táhne, přidejte nastrouhanou cuketu a dobře ji zapracujte.
- Těsto přendejte do formy a pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 25–30 minut, dokud není buchta krásně do zlatova.
- Hotovou buchtu podávejte nejlépe se šlehačkou nebo zmrzlinou.