Cordon Bleu

Vynikající francouzský recept tentokrát z kuřecího masa.

Ingredience:

  • 4 ks kuřecích stehenních řízků
  • 4 plátky ementálu
  • 8 plátků šunky
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • vejce
  • mléko
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • olej na smažení

 

Postup:

  1. Kuřecí stehenní řízky velice jemně naklepeme přes mikrotenový sáček, osolíme a opepříme z obou stran. Na plátky masa poklademe šunku a sýr. Maso zavineme tak, aby šunka ani sýr nepřečníval. Okraje sepneme pomocí párátek.
  2. Nyní vše obalíme v mouce, v mléce rozšlehaném vejci a strouhance.
  3. Obalené Cordon Bleu z kuřecího masa dáme smažit, špalíčky smažíme pozvolna ze všech stran na pánvi v rozehřátém oleji. Párátka opatrně vyjmeme, maso zešikma rozřízneme v polovině.
  4. Cordon Bleu z kuřecího masa servírujeme s přílohou ze zeleniny nebo brambor v různých úpravách.