Cizrnová polévka

Vegetariánský recept na krémovou polévku z cizrny, rajčat a zázvoru.

Ingredience:

  • 500 g suché cizrny
  • 2 větší cibule
  • 4 velká rajčata (v zimě plechovku konzervovaných)
  • sladká paprika
  • malý kousek zázvoru

 

Postup:

Cizrnu přes noc namočíme, ráno vyměníme vodu a uvaříme do měkka. Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na oleji ve větším hrnci. Jakmile zezlátne, zaprášíme ji paprikou a necháme ztmavnout. Přidáme předem uvařenou cizrnu, rajčata, zázvor, osolíme a zalejeme šálkem horké vody. Necháme chvíli povařit a tyčovým mixérem umixujeme na hrubější krém. Dochutíme bylinkami (bazalka nebo koriandr), popřípadě můžeme zjemnit rostlinnou smetanou nebo kokosovým mlékem.