Citronová babeta

Citronová buchta z polohrubé mouky.

Ingredience:

  • 150 ml mléka
  • 50 ml citronové šťávy
  • kůra z citrónu
  • 100 g měkké Hery
  • 2 vejce
  • vanilkový cukr
  • 170 g cukru
  • 450 g polohrubé mouky
  • prášek do pečiva
  • 2 lžičky citrónové tresti

 

Postup:

1. Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Dort (či jiný, určený pro pečivo s práškem do pečiva).
2. Po umíchámí opatrně vidličkou pozdvihneme háky a rukou je vytáhneme.
3. Po upečení zkontrolujeme špejlí, jestli je moučník suchý, popř. přidáme 10 min pečení. Můžeme ho před koncem pečení ještě polít lžící další citrónové šťávy.