Odebírejte nás na YouTube
Čínská pečená kachna
Kachna naditá plátky pomeranče, badyánem a skořicí, při pečení potíraná glazurou, servírovaná nakrájená na plátky.
Ingredience:
- 1 ks kachny
- 5 ks plátků pomerančové kůry
- 3 ks hvězdiček badyánu
- 1 ks svitku skořice
- 125 ml vody
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce suchého sherry
- 1 lžíce medu
- 2 lžičky tmavého cukru
- 1/4 lžičky čínského koření pěti vůní (badyán, fenykl, skořice, hřebíček, pepř)
Postup:
- Očištěnou kachnu omyjeme, osušíme, z břišní dutiny odstraníme přebytečný tuk, na několika místech propíchneme, pak kachnu na dvacet sekund ponoříme do vroucí vody a na dvě hodiny ji dáme chladit do ledničky.
- Připravíme si glazuru - sójovou omáčku přivedeme na mírném ohni k varu, necháme 1 minutu probublávat, pak přidáme vodu, med, sherry, tmavý cukr, koření, promícháme a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí.
- Do břišní dutiny kachny dáme pomerančovou kůru, badyán, skořici a svážeme ji kuchyňským provázkem nebo sepneme pomocí pečicích jehlic.
- Kachnu potřeme glazurou, dáme prsama dolů na poolejovanou mřížku v pekáčku vyloženém alobalem, pečeme při 200 °C hodinu za častého potírání glazurou.
- Pak kachnu obrátíme a pečeme další hodinu doměkka, za častého potírání.
- Kachnu podáváme nakrájenou na plátky.