Cheeseburger

Grilované masové placičky s plátkem sýru, servírované v grilované bagetě s listem salátu, majonézou a kolečky cibule.

Ingredience (burger):

  • 400 g mletého hovězího masa
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžíce worcesterové omáčky
  • 1 lžíce rajčatové omáčky
  • 1 ks stroužku česneku
  • mletý pepř
  • sůl

Ingredience (dohotovení):

  • 4 ks plátků ementálu, eidamu nebo čedaru
  • 4 ks lístků zeleného salátu
  • 4 ks hamburgerové housky, bagety nebo ciabatty
  • 1 ks červené cibule
  • olivový olej na potření
  • majonéza
  • rajče

 

Postup:
1. Do mísy dáme mleté hovězí maso, přidáme oloupaný utřený stroužek česneku, dijonskou hořčici, worcesterskou i rajčatovou omáčku, promícháme a podle chuti osolíme i opepříme
2. Potom z připravené směsi vytvarujeme 4 burgery
3. Burgery potřeme olejem a grilujeme je z jedné strany 4 minuty, poté je otočíme, na vrch položíme plátek sýru a grilujeme další 4 minuty
4. Bagety potřeme olivovým olejem a krátce grilujeme, potom každou potřeme majonézou, navrch položíme salát, kolečka nakrájené oloupané červené cibule, burger a ihned podáváme třeba s kečupem.