Česnekový kuřecí řízek

Naložené vykostěné stehenní kuřecí nohy, druhý den obalené v trojobalu a usmažené pěkně dozlatova.

Ingredience:

  • 4 ks kuřecí steaky (vykoštěná horní stehna)
  • 4 ks stroužky česneku
  • 2 ks vajíčka
  • 1 lžíce oleje
  • sádlo na smažení
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • sůl

 

Postup:

1. Maso omyjeme, osušíme, zbavíme tuku, odblaníme a nakrájíme na menší kousky
2. Do masa vetřeme utřený česnek, zakápneme olejem a necháme přes noc v ledničce marinovat
3. Před smažením maso osolíme, protáhneme hladkou moukou, rozšlehaným vajíčkem s mlékem, následně pak strouhankou
4. Smažíme zvolna na rozpáleném sádle, z obou stran, dozlatova.