Česnekové pesto

Recept na chutné pesto, které se rozhodně neztratí a dá se velmi dobře uskladnit.

Ingredience:

  • česnekové výhonky
  • olej
  • sůl

 

Postup:

Z omytých a okapaných česnekových výhonků odstraníme cibulky. Zbytek pokrájíme na kratší kousky. Ty pak dáváme postupně do mixéru, přidáme sůl dle chuti a oleje přiléváme tolik, aby se nám výhonky dobře rozmixovali na pastu s krémovou konzistencí. Po rozmixování pesto nandáme do skleniček a uchováváme v chladnu. Směs ve skleničkách můžeme i sterilovat a díky tomu uchovat na delší období.

 

TIP:

Pesto používáme ke grilované zelenině a masu, dle chuti můžeme ještě doplnit nastrouhanými sýry, nasekanými rajčaty či pečenými paprikami, ořechy, mandlemi... případně ho můžeme ještě zjemnit přidáním zakysané smetany nebo jogurtu.