Burrito Maki Sushi

Rolky z tortill inspirované slavnými Maki Sushi, plněné smetanovým sýrem, opečenými kuřecími prsíčky, salátem a okurkou.

Ingredience:

  • 1 balení tortill
  • 200-250 g kuřecího masa
  • 3-4 ks obdélníčky taveného sýra
  • 1 ks salátové okurky
  • listy salátu
  • pepř
  • olej
  • sůl

 

Postup:
1. Očištěná kuřecí prsa nakrájená na nudličky osmažíme zprudka ze všech stran na rozehřátém oleji a když začnou uvolňovat šťávu, zkusíme jestli jsou uvnitř hotové a pak hned sundáme z tepla, podle chuti osolíme, opepříme a dáme stranou
2. Koupené tortilly pokapeme vodou, vložíme do sáčku a v mikrovlnné troubě necháme chvíli prohřát
3. Teplé tortilly potřeme sýrem a poklademe kousky opečeného masa, zatočenými listy salátu a okurkou nakrájenou na dlouhé špalíčky, stočíme do válečku jako při přípravě suši, zabalíme do alobalu a dáme do lednice ztuhnout
4. Ztuhlé rolky nakrájíme na stejně velké válečky a podáváme studené jako předkrm.