Bramborové lokše

Bramborové placky se slaninou.

Ingredience:

  • 700 g uvařených brambor ve slupce
  • 1 lžička soli
  • 300 g hladké mouky
  • 2 cibule
  • 100g uzené slaniny
  • 400 g kyselého zelí
  • sádlo
  • máslo

 

Postup:

1. Ve slupce uvařené brambory oloupejte a nastrouhejte. Přidejte k nim sůl, hladkou mouku a vymíchejte těsto. Na pomoučeném vále z těsta udělejte váleček, který nakrájejte na kolečka. Kolečka rozválejte na lokše, které pečte na suché pánvi z obou stran. Upečené lokše přete sádlem nebo máslem.
2. Nadrobno posekanou cibulku zpěníte na sádle, přidejte na kostičky nakrájenou uzenou slaninu a celou směs opečte. Když je slanina růžová, přidejte k ní zelí, kmín a směs duste do měkka. Takto připraveným zelím následně naplňte lokše, které na závěr jen zavinete do trubiček.