Borůvková domácí zmrzlina

Odebírejte nás na YouTube

Borůvková domácí zmrzlina

Poctivá zmrzlina vyrobená doma z borůvek, kysané smetany, salka a vajíček, na kterou není třeba zmrzlinovač.

Ingredience:

  • 150 g borůvek (+ asi 3 hrsti na závěr do hotové směsi)
  • 400 g zakysané smetany
  • 100 g salka
  • 100 ml smetany na vaření
  • 2 lžíce cukru krystal
  • 2 ks žloutku
  • sníh ze dvou bílků

 

Postup:

  1. Žloutky ušleháme s cukrem do husté pěny.
  2. Do směsi přidáme salko, smetanu na vaření a kysanou smetanu.
  3. Propracovanou směs ochutnáme a podle potřeby dosladíme.
  4. Z bílků ušleháme tuhý sníh a pozvolna jej do žloutkové směsi vmícháme.
  5. Zhruba osm lžic směsi přelijeme do jiné misky, přidáme borůvky, které nahrubo rozmačkáme a promícháme.
  6. Do nádoby, kterou lze uzvařít, nalijeme žloutkovo-smetanovou směs, pak ovocnou a lehce vidličkou promícháme, aby se obě hmoty nespojily, ale vytvořily mozaiku.
  7. Nakonec do misky naházíme zbylé borůvky.
  8. Uložíme do mrazáku na několik hodin.