Belgické vafle

Vafle, které jsou výborné jako například jako sladká snídaně.

Ingredience:

  • 150 g hladké mouky
  • 7 g kypřícího prášku
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 37 g cukru1 vejce
  • 250 ml mléka
  • špetka soli

 

Postup:

1. Sypké potraviny smícháme, přilijeme mléko, rozpuštěné máslo, vyklepneme vejce a vymícháme hladké těsto.
2. Lžící dáme do středu vaflovače a asi 2 minuty zapékáme – podle toho, jak chceme vafle tmavé. Není třeba vaflovač nijak vymazávat, vafle jdou bez problému vyndat a nepřipékají se. Zdobíme dle libosti – já je posypu práškovým cukrem smíchaným se skořicí, ovocem (banán, jahody, maliny, borůvka) a zacákám čokoládou.